Educontinu neemt het ontwikkelen van e-learning graag uit handen of ondersteunt u bij het zelf ontwikkelen van e-learning met de gangbare auteurtools zoals Elucidat, Lectora Online en Articulate Rise of Storyline.

Waarom E-learning?

Het inzetten van e-learning helpt bij een effectieve en goedkopere manier van leren en het actueel houden van kennis. Het grote voordeel is dat je op ieder gewenst moment kunt leren of dat nu op je werk is of in de trein. Hierbij bepaal je zelf het tempo en kies je onderwerpen die voor jou van belang zijn.

Daarnaast kan e-learning een aanvulling zijn op klassikale programma’s en ervoor zorgen dat deelnemers basis kennis al hebben doorgenomen voordat ze naar de klassikale training komen of als naslagwerk dienen. Tijdens de klassikale sessies kun je dan samen kijken naar het toepassen van kennis en het uitwisselen van ervaringen.

E-learning maken

E-learning, blended learning, mobile learning, gamification, serious games. Het zijn allemaal verschillende vormen van online leren. In de basis bestaat het uit dezelfde elementen die Educontinu afzonderlijk aan klanten aanbiedt.

Dit komt er allemaal kijken bij de productie van een online training:
  • Onderwijskundig ontwerp: (her)structureren van de huidige (online) trainingen naar nieuwe inhoud en media.
  • Grafisch ontwerp: Ontwikkelen van een eigen stijl of templates op basis van het ontwerp en de huisstijl van de organisatie
  • Ontwikkelen e-learning content: Inhoud uitwerken op basis van het ontwerp. Doorvoeren van vertalingen.
  • Productie media: Video’s, foto’s, animaties en illustraties
  • Technische productie: Plaatsen van de inhoud en de media in de gekozen auterstool en plaatsen van de e-learning in het LMS.

De tools om e-learning te maken zijn tegenwoordig zo ver ontwikkeld dat het steeds makkelijker is om zelf e-learning te ontwikkelen. Wij helpen organisaties op drie manieren bij de productie van online trainingen:

1. Begeleid zelf doen
Snel en zelfstandig professionele e-learning programma’s leren ontwikkelen.

Voor organisaties die zelf e-learning willen ontwikkelen maar daar nog onvoldoende ervaring mee hebben bieden we maatwerk training, begeleiding en coaching:

Driedaagse training op maat voor uw ontwikkelaars in uw eigen ontwikkelomgeving. Na de training kunnen ze direct aan de slag met de productie van hun eigen e-learning en kunnen ze nadien begeleiding en/of coaching krijgen van onze experts.

2. Co-creatie

Samen e-learning ontwikkelen door te doen waar je goed in bent.

Voor organisaties die bepaalde onderdelen van e-learning zelf willen doen en een aantal taken liever uitbesteden. Bijvoorbeeld door tijdgebrek of omdat ze het niet willen of kunnen. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Wij het onderwijskundig ontwerp, jullie schrijven van de inhoud
  • Wij maken het grafisch ontwerp en de templates in uw auteurstool, jullie plaatsen jullie eigen inhoud erin.
  • Jullie schrijven de inhoud, wij plaatsen het in de auteurstool
  • Wij maken de eerste e-learning module, jullie de volgende onder onze begeleiding.
3. Uitbesteden

De volledige productie uit handen te geven.

Het enige dat u hoeft te doen is ons zo goed mogelijk alle informatie te overhandigen en te vertellen wat u wenst. Wij gaan aan de slag en plaatsen de e-learning in uw LMS. U controleert steeds onze output. Dit scheelt u tijd en interne mankracht.

Elucidat is een auteursplatform dat uitblinkt in gebruiksgemak en aan alle eisen van responsive design voldoet. Dit auteursplatform kan door meerdere personen binnen of buiten de eigen organisatie gebruikt worden. De inhoud wordt volledig samengesteld op basis van templates die vooraf ontwikkeld en centraal beheerd worden. Hiermee wordt niet alleen de huisstijl optimaal gewaarborgd, maar kunnen de auteurs doen waar zij goed in zijn: Het maken van perfect cursusmateriaal!