Hoe een LMS met kunstmatige intelligentie (AI) het leren van medewerkers meer op maat kan maken

Kunstmatige Intelligentie of Artificial Intelligence (AI) wordt steeds meer toegepast bij systemen die we dagelijks gebruiken. Denk maar eens aan de aanbevelingen die je ziet op YouTube, Netflix of Bol.com of de chatbots op websites die automatisch antwoord geven op de vragen die je stelt. Ook bij leertechnologie speelt AI een steeds grotere rol en kan helpen bij het automatisch in kaart brengen van de leerbehoefte van medewerkers en het automatisch adviseren over geschikte trainingen om te volgen. 

Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe functionaliteit die Docebo uitbracht waarmee gebruikers zelf kunnen aangeven welke taken ze hebben en welke vaardigheden ze willen versterken om vervolgens op basis daarvan een overzicht van voorgeselecteerde content te tonen.

Aanvullend hierop introduceert Docebo een Virtuele Coach die op basis van AI antwoord geeft op vragen, naar je voortgang kijkt en aanbevelingen doet over geschikte trainingen.

Groot voordeel is dat de leerervaring hiermee veel meer op maat gemaakt wordt en beter aansluit bij leervragen die voortkomen uit het dagelijks werk. Er is minder noodzaak om eerst een volledig vaststaand leerprogramma te doorlopen voordat je aan de slag kunt. Ook gaat er minder tijd verloren bij het zoeken naar geschikte trainingen.

Technisch kan het allemaal al, de uitdaging zit in de succesvolle implementatie ervan binnen organisaties. Wie durft?
Neem gerust contact met ons op via +31 (0)6 5345 7337 of info@educontinu.nl. Wij denken graag vrijblijvend met u mee over de mogelijkheden.

Jan Houwen, Educontinu