Integratie van Docebo en Woo-commerce garandeert efficiënte groei voor online trainingsinitiatieven RQC Group

De Robert Quinn Group (RQC Group), met een hoofdkantoor in Londen en kantoor in New York is opgericht in 2007 en een toonaangevend bedrijf op het gebied van financiële compliance dat FCA-, SEC- en CFTC/NFA-complianceadvies, regelgevende hosting en e-learningsdiensten aanbiedt. RQC Group biedt daarnaast e-Learning compliance-trainingsprogramma’s aan, waarbij gebruik wordt gemaakt van Docebo LMS. Het online cursusaanbod van de RQC Group was ingericht op de verkoop voor individuen. Na enige ervaring bleek de gebruikte verkooptool onvoldoende efficiënt wanneer bedrijven trainingen voor meerdere medewerkers tegelijkertijd wilden aanschaffen.

Goede reputatie voor gedegen advies

De Financal Conduct Authority (FCA) reguleert financiële bedrijven die diensten verlenen aan consumenten. Bovendien handhaven zij de integriteit van de financiële markten in het Verenigd Koninkrijk. De Securities and Exchange Commission (SEC) is de Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen. Als eerste adviesbureau groeide de RQC Group de afgelopen jaren naar het meest gerespecteerde compliance-adviesbureau in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Obstakels voor groei

Door de jaren heen maakte de RQC Group als aanvulling op haar dienstverlening al enige tijd gebruik van de e-Learning oplossingen van Docebo. De uitgebreide expertise van de RQC Group is meegenomen in deze e-Learning trainingen. De twaalf ontwikkelde trainingen rondom de nieuwe SMCR regelgeving worden via de e-commerce oplossing van Docebo aangeboden. De aanschaf van deze training(en) bleek voor individuele gebruikers goed mogelijk. Bedrijven die in één keer meerdere training wilden aanschaffen, liepen echter tegen een probleem aan. Om een passende offerte te kunnen opstellen werden de gegevens van medewerkers in een Excel document verzameld, aan de RQC Group verzonden en door het team van RQC handmatig verwerkt.

Een efficiëntere werkwijze was wenselijk, zeker toen de RQC Group besloot om de aanvankelijke focus op de SMCR trainingen uit te breiden met trainingen rondom FCA en SEC-compliance, financiële criminaliteit en cyberbeveiliging. Bovendien beperkte deze werkwijze een toekomstige groei voor de RQC Group wel degelijk.

“Since we’ve been working with Educontinu, we’ve only see blue skies. The sale of our training courses runs smoothly and ensures the desired growth”

Robert Quinn, Founder and CEO of RQC Group

Inzet van Educontinu

Startend met een LMS Health Check heeft Educontinu de knelpunten in de Docebo inrichting van RQC in kaart gebracht. De mogelijke verbeteringen zijn hierbij benoemd en verwerkt in een optimale user experience oplossing. Deze oplossing richtte zich zowel op het optimaliseren van de klantervaring, als het operationeel zo efficiënt mogelijk inrichten voor beheerders.

Na ons advies zijn stapsgewijs de verbeterpunten doorgenomen en gerealiseerd. Er zijn aanpassingen in de adressering en branding, het instellen van enrollment rules en het automatisch versturen van berichten doorgevoerd. Alles om het verkopen van de online trainingen via Docebo te stimuleren.

De geïmplementeerde koppeling tussen WordPress en Woocommerce zorgt ervoor dat bedrijven nu gemakkelijk meerdere trainingen tegelijkertijd kunnen aanschaffen, zonder tussenkomst van de RQC Group. Medewerkers worden automatisch ingeschreven en gekoppeld aan de betreffende training. Daarnaast heeft Educontinu gezorgd voor een koppeling met TrustPilot en Webhooks, terwijl wij tegelijkertijd de RQC Group ondersteunen bij het dagelijkse beheer, gebruik en eventuele technische problemen van Docebo LMS.

“It was a pleasure working with Educontinu during the switchover. They were so responsive to our needs and their support is appreciated by us all. It now works very smoothly and looks gorgeous. We certainly couldn’t have done it without them! We are happy to be working together”

Debbie Anderson, Operations Manager at RQC Group

Loopt u tegen vergelijkbare problemen aan in Docebo LMS? Of heeft u een vraag omtrent het verbeteren van de user experience? Neemt u dan gerust contact met ons op via +31 (0)6 5345 7337 of info@educontinu.nl. Wij denken graag vrijblijvend met u mee over de mogelijkheden.